11.12.07

Super D

Реших да публикувам тук едно-две филмчета, които съм правил или в които съм взимал участие.

Този се казва Супер Д, ще кажа защо след малко. Участвах в него съвсем случайно. Един колега ми каза, че негови приятели търсели оператор с камера, за да участват в конкурс за филм за 48 часа. Разбира се приех с ентусиазъм. Снимките се бяха почти изцяло в и около къщата на инициатора, да го наречем продуцент - един лофт в Сен Дени. Другата локация беше един бар, личен бизнес на същия продуцент. Всъщност екипа беше съставен от ентусиазирани младежи, повечето братовчеди на гореспоменатия, а главната роля беше предварително предназначена за приятелката му.

Условието на конкурса беше в петък в 6 часа, да се тегли жребий, според който всеки екип получава определен брой задължителни елементи. Филмът трябва да бъде предаден в неделя, пак в 6 часа. На нашия екип се падна жанр: супер герой, задължителен персонаж: момиче изключено от Стар Академи (френски вариант на Music Idol) и елемент: тирбушон. Дотук добре. Проблемът се оказа, че момчетата нямаха никакво понятие от правене на филм и най-вече от сценарно писане. Опитах се да им предам скромния си опит и познанства, но не бяха много възприемчиви. Нямаше как, наложи се да си мълча в моя ъгъл - те си бяха компания, а мен не ме познаваха. Все пак успях донякъде да придам поне минимална структура на техния разказ. В крайна сметка , бях там за да снимам с камерата, което и направих възможно най-добре според силите си.

И така - за тези, които не знаят френски - Супер Д е един лузър, взимащ се за супергерой. Една вечер, незнайно защо и откъде, получава задачата да спаси момичето от Стар Академи, и той хуква. След него, в бара влиза същото това момиче, да пита за пътя. Супер Д се прибира вкъщи, пуска телевизора на Стар Академи и започва да праща SMS-и наред, за да спаси момичето, което е в процес на елиминиране чрез зрителски вот. В това време по улицата минава другото момиче, което вече е елиминирано и което двама злодеи изнасилват точно под прозорците му. Нашият супергерой чува писъците и е готов да се притича веднага на помощ, но е раздвоен в очакване на резултата на вота. Накрая вотът излиза: момичето, за което е гласувал цяла вечер отпада. Супер Д изскача на улицата и пада върху другото момиче. Злодеите отдавна ги няма. Момичето разярено го пита "Ти пък кой си?". А той казва "Je suis Super Désolé!" ("Супер Съжалявам!"). Това е.

Няма коментари: